Epost

Den første delen av siden presenterer deg en liste over alle e-postene som har blitt sendt fra nettbutiken, med mottakeren, malen som ble brukt, språket i meldingen, emnet for e-posten og tiden for sending.

Det er her du bestemmer hvordan e -postene dine blir sendt og mottatt. Skjemaet har tre sett med alternativer:

  • Send e-post til: Dette er en front-end innstilling. På slutten av kassen kan en kunde legge igjen en melding til bedriften. Du kan velge hvem denne meldingen skal sendes ved å velge fra rullegardinlisten.For å legge til flere adresser, bør du gå til butikkinnstillinger > Kontakter.
  • E -postparametere:
    • Hvordan e -post blir teknisk sendt. Velg blant de tre.
    • E -postformat: Hvordan e -post sendes visuelt.Velg blant de tre.Se nedenfor for mer informasjon.
  • Logg e -post Deaktiver om du ikke lenger vil følge med på e -postene som er sendt av butikken din, som vist i e-postdelen ovenfor.
Vi anbefaler deg på det sterkeste at du konsulterer oss for å bestemme hvilke innstillinger du vil bruke for denne funksjonen.

Test din e-postkonfigurasjon

Test at e-post utsendelsen fungerer med din egen e-postadresse i denne delen og klikk deretter på “Send en test-e-post”-knappen. Kontroller nå innboksen til adressen som er oppgitt for å bekrefte at du faktisk har mottatt test e-posten i riktig format. Hvis du ikke har mottatt denne ta kontakt med support.