Kontakt

Butikken din tilbyr flere kontaktpunkter til kundene dine fra et kontaktskjema til en liste over dine fysiske butikker (om du har det). Disse sidene er der du konfigurerer alt relatert til kontaktinformasjonen din.

Kontakter

“Kontakt oss”-siden på butikken din viser et kontaktskjema for å komme i kontakt med deg. I henhold til kundenes behov kan meldingene deres sendes til forskjellige kundebehandlere slik at den rette personen skal håndtere forespørslene.

Du kan opprette flere kontaktkontoer for bedre å sende forespørslene sine. For eksempel: kundeservice, teknisk support, salgsavdeling osv.

På siden “Kontakter” kan du få tilgang til den eksisterende listen over kontakter. For at meldingen skal bli omdirigert til den tiltenkte mottakeren må du konfigurere kontaktene i butikken din.

Opprette en ny kontakt

Klikk på “+Legg til ny kontakt”-knappen for å legge til en ny kontakt.

  • Tittel Navnet på kontakten: Enten en persons navn eller selve tjenesten. Du kan også velge å bruke en setning, for eksempel “Jeg har et problem med bestillingen min”, “Jeg vil returnere et produkt” eller “Jeg vil bli en partner”. Denne informasjonen vises faktisk i rullegardinmenyen “Emne” med kontaktskjemaet og det er dette kunden din vil se når de kontakter deg.
  • E-postadresse. Adressen kan være den samme som en annen kontakt. Faktisk kan alle kontakter dele den samme adressen hvis du ikke virkelig har et team - kunder vil aldri vite, men å ha mange kontakter hjelper dem å stole på butikken din da det betyr at det er mange som jobber for butikken din.
  • Lagre meldinger? Angi om e-posten skal lagres i verktøyet “kundeservice”, eller bare sendes til e-postadressen. Hvis den er deaktivert vil nettbutikken ikke hjelpe deg med å håndtere kundeservice for denne kontakten. Dette kan være nyttig for “Partner E-post” da du kanskje ikke vil at kundeserviceansatte skal ha tilgang til disse.
  • Beskrivelse Gjør det kort, ikke mer enn en enkelt linje da den kan vises til kundene i kontaktskjemaet.

hvordan kunden kan kontakte deg

For å kontakte det aktuelle teamet av ansatte fra butikkens framside klikker kunden enten på “Kontakt oss”-lenken øverst på siden, eller en nederst på siden. Kontaktskjemaet vises.

Kunden blir deretter bedt om å velge tjenesten å kontakte, oppgi e-postadressen og deretter fullføre meldingen.