Søk

Denne siden lar deg konfigurere butikkens søkefunksjoner.

kallenavn/alias liste

Når kunder fremsetter en forespørsel ved å bruke butikkens interne søkemotor kan de gjøre feil i stavemåten. Hvis nettbutikken ikke viser de riktige resultatene, kan “kallenavn”-funksjonen adressere dem. Du vil kunne ta ord som inneholder stavefeil og peke dem på de virkelige produktene som kundene har søkt.

For å lage et nytt nyttig alias trykker du enkelt på “+ legg til nytt kallenavn.

Opprettelsesformen er veldig grei: indikerer skrivefeilen eller søkeordet kunden skriver (kallenavn). Så skriver du ordet som skal komme ut i søkeresultatet.

La oss for eksempel si at besøkende ofte skriver “boblejakke” men du har beskrevet disse som dunjakker i butikken din. Legge du inn kallenavn boblejakke og resultat dunjakke vil kundene bli presentert riktig jakker.

Indeksering

Vi setter opp dette slik at siden indekseres hver dag og når nye produkter bli opprettet.

Søkealternativer

Denne delen lar deg konfigurere oppførselen til butikkens søkefunksjon:

  • Søk inne i ord: Som standard, for å søke på “bluse”, må du skrive “blus”, “blu”, etc (begynnelsen på ordet) - men ikke “lus” (inne i ordet). Med denne funksjonen aktivert vil du også få gode resultater dersom du søker på “lus”, “luse”, eller hva som helst som ordet inneholder.
  • Søk eksakt treff på slutten av ordet Som standard, hvis du søker på “bok”, vil du få “bok”, “bokhylle” og “bokbind”. Men denne funksjonen aktivert vil du bare få ett resultat, “bok”, siden bare slutten av dette ordet matcher eksakt.
  • Fuzzy Search: Denne funksjonen forbedrer nettbutikkens-søkefunksjonaliteten ved å ta hensyn til feilstaving eller feilinnganger. For eksempel, hvis en kunde skriver inn ‘Ummingbird’ i søkefeltet, vil søkekontrolleren finne det nærmeste ordet, dvs. ‘Hummingbird’ og vise de aktuelle produktene.
  • Maximum approximate words allowed by fuzzy search Du kan bestemme hvor mange ord en spørring kan håndtere i et fuzzy søk. Som standard er verdien satt til 4. Det betyr at i et søk som ‘Samsung Galaxy Wall Charger Multiplug’, bare ‘Samsung’, ‘Galaxy,‘ Wall ’og‘ Charger ’vil bli tatt med. ‘Multiplug’ vil ikke bli beregnet.
  • Maksimum ordlengde (antall tegn) Dette alternativet definerer hvor mange tegn du tillater å kjøre i et fuzzy søk. Vi anbefaler å sette den maksimale ordlengden på 15 for å holde det søket raskt.
  • Minimum ordlengde (i bokstaver) Du kan velge minimumsstørrelse som et ord kan være i søkefeltet før resultatet skal komme opp.
  • Svartelistede ord Du kan velge ordene som ikke må bli funnet av de besøkende. Skriv dem direkte inn i feltet, atskilt med “|” . Tasten er rett før 1 på ditt tastatur.

Vekt

Nettbutikken lar deg prioritere hvilke data som er mest relevant for søket.

“Vekten” representerer ordets viktighet og relevans for rangeringen av produktene ved et nytt søk. Et ord med en vekt på 8 vil ha fire ganger mer verdi enn et ord med en vekt på 2.

Vi anbefaler deg å sette en større vekt på ord som dukker opp i navnet eller referansen til et produkt. Dette vil gjøre søkeresultatene så presise og relevante som mulig.

Ved å sette en vekt til 0 vil du utelukke feltet fra søkeindeksen. Gjenoppbygging av hele indeksen er nødvendig ved bytte til eller fra 0

Eksempel “produktnavn vekt” på 6, “merkevekt” er på 4, og “Beskrivelse vekt” er på 1. Dette betyr et produkt med “iPod” i navnet kommer høyere i søkeresultatene enn et annet produkt som bare har “iPod” i beskrivelsen.

Når endringene er lagret, trer de i kraft umiddelbart