Vareretur

Varer returnerer

Siden “Merchandise Returns” gir deg en liste over all RMA -prosessen (Return Merchandise Autorization).

Nederst på siden har du muligheten for å gjøre det mulig for kunder å sende produkter tilbake til deg (aktiver alternativet “. Bare ta et valg, angi antall dager der en returforespørsel kan gjøres, og lagre innstillingene dine: Kundene har nå muligheten til å be om en returgodkjenning. Du kan også redigere prefikset for returnummeret, eller valgte å ikke ha noen.

! [] (</Prestashop/Assets/Assets/38109196 (3) (3) (3) .png>)

Returprosess: Hvordan kunden ser det

Når du har aktivert alternativet Returnering på bakkontoret, kan kunden velge å returnere en vare (forutsatt at ordren fremdeles er i gyldighetstidspunktet). For å gjøre dette, må han/hun gjøre følgende:

 1. Få tilgang til “ordrerhistorikk” -delen på kontoen hans.
 2. Velg rekkefølgen han/hun vil returnere et element ved å klikke på “Detaljer”.
 3. Velg produkt (er) som han/hun ønsker å returnere ved å merke av i boksen ved siden av navnet (e).
 4. Legg til mengden som må returneres (i tilfelle mer enn ett produkt må returneres).
 5. (Valgfritt) I seksjonen “Merchandise Return”, legg til en forklaring, for at butikkteamet skal forstå hvorfor kunden ønsker å returnere dette produktet.
 6. Klikk på “Be om en retur”.

! [] (</Prestashop/Assets/Assets/51839875 (3) (3) .png>)

Når er det mulig å returnere en bestilling?

 1. Returer må aktiveres (aktiveringsalternativet “Aktiver avkastning”).
 2. Bestillingen må være i gyldighetstidspunktet (= det er fremdeles på tide å returnere et produkt).
 3. Ordrene må ha hatt minst følgende statuser:
 • Minst to statuser: en med betingelsen “Sett bestillingen som betalt” aktivert og den andre med alternativet “Sett bestillingen som sendt” aktivert.
  Eller
 • En status som har begge betingelser (“angi ordren som betalt” og “angi ordren som sendt”) aktivert.

Statuser kan redigeres på “Statuses” -fanen under “Bestillingsinnstilling” -siden til “Shop Parameters” -menyen. Når skjemaet er fullført, klikker kunden på “Be om en retur”, og forespørselen blir sendt til butikksjefen (du). Forespørselen vises som “venter på bekreftelse” på kundens “varesiden” -siden “, tilgjengelig fra kontosiden.

! [] (</Prestashop/Assets/Assets/51839876 (3) (3) (3) .png>)

Returprosess: Hvordan du ser det

Returforespørselen vises på bakkontoret på siden “Merchandise Returns”. Til å begynne med har returforespørselen “Waiting For Confirmation” -statusen.

! [] (</Prestashop/Assets/Assets/23038598 (3) (3) (3) .png>)

Refusjonsprosessen kan ta flere trinn, som er indikert med returstatus. Det kan være enten:

 • Venter på bekreftelse.
 • Venter på pakken.
 • Mottatt pakke.
 • Returnektet.
 • Retur fullført.

! [] (</Prestashop/Assets/Assets/51839877 (3) (3) .png>)

Det er nå opp til deg å godta det eller nekte det:

 1. Klikk på Returforespørsel -ID for å se flere detaljer.
 2. Endre status for å fortsette med returprosessen eller stoppe den.
  • Hvis du vil stoppe returprosessen (og nekte kunden en refusjon), kan du bare velge statusen “return nektet”.
  • Hvis du er enig i at produktet blir returnert og kunden blir tilbakebetalt, følg hvert trinn nettopp:
   1. Velg neste trinn i prosessen: “Venter på pakke”. Dette vil sende en e -post til kunden som indikerer at produktet kan sendes tilbake til deg.
   2. Når du har mottatt pakken, endrer du forespørselsstatusen til “mottatt pakke”.
   3. Til slutt, når hele prosessen er over (enten er kunden blitt tilbakebetalt, eller du har utstedt en kredittslipp), endre statusen til “return fullført”.
 3. Lagre.

Refundere en kunde

En ordre kan refunderes, enten delvis eller totalt. Dette gjøres ved hjelp av to handlingsknapper som ligger i topplinjen på selve ordrenes side i stedet for på retursiden **. **

Handlingsknappene endres avhengig av ordrenens status. Når bestillingen for eksempel er i “levert” tilstand, blir “Legg til et produkt” og “Fjern produkter” til to nye knapper: “returprodukter” og “delvis refusjon”.

Produktreturer aktiveres ikke som standard. For å aktivere den, gå til “Merchandise Returns” -siden under “Kundeservice” -menyen, og aktiver alternativet i opsjonsdelen nederst på siden. Dette vil gjelde for alle produkter og alle bestillinger.

! [] (</Prestashop/Assets/Assets/51839878 (3) (3) .png>)

*** Returprodukter **. For bare å brukes når kunden effektivt har returnert produkter: Når det returnerte produktet er mottatt, kan du merke det som returnert direkte i bestillingsskjemaet.
Klikk på “Retur Products” -knappen, og en ny kolonne vises i produktlisten, med tittelen “Return”. Merk av i boksen til de berørte produktene, angi antall elementer som ble returnert, og klikk på “Returprodukter” nederst på tabellen. *** Delvis refusjon **. For å bli brukt når du bare trenger å tilbakebetale en del av ordren og ikke hele bestillingen, verken fordi kunden returnerte det bestilte produktet, eller bare som et tegn på velvilje for et skadet produkt som kunden valgte å beholde uansett. Klikk på “Delvis refusjon” -knappen, og en ny kolonne vises i produktlisten, med tittelen “Delvis refusjon”. Angi beløpet og mengden for hvert av de berørte produktene, velg et av alternativene nederst på listen (se nedenfor), og klikk på “Delvis refusjon” -knappen nederst på tabellen.
\

Når du angir et produkt som returnert eller for å bli tilbakebetalt, er fire alternativer tilgjengelige under listen over produkter:

*** Re-lagerprodukter **. Når det er sjekket, vil Prestashop vurdere at det returnerte produktet er tilgjengelig for salg igjen, og derfor vil øke aksjen for dette produktet. Du skal ikke klikke på dette når et produkt returneres på grunn av at det blir ødelagt … *** Generer en kredittglid **. Når det er sjekket, vil det bli opprettet en kredittglid for de valgte varene. En kredittslipp er en erkjennelse fra butikken din om at varer er returnert og at det er utstedt en refusjon. Kunden kan deretter bruke den som en kredittslipp for hans eller hennes neste kjøp. *** Generer en kupong **. Når det er sjekket, vil det opprettes en kupong for mengden av de valgte varene. En kupong har form av en rabattkode som kunden kan legge inn under kassen. Du kan redigere kundens eksisterende kuponger ved å se kundens side: Fra gjeldende ordens side, klikk på kundens navn i delen “Kunde”; Når du er på kundens side, kan du nå “kuponger” -delen. Du kan redigere hver kupong ved å klikke på “Rediger” -ikonet. *** Tilbakebetale fraktkostnad **. Du kan også velge å tilbakebetale fraktkostnaden for det returnerte produktet, som alltid er en verdsatt gest. \

Hvis kunden betalte bestillingen ved hjelp av et kredittkort, kan betalingssystemet tilbakebetale handlekurven automatisk, eller du må gjøre det selv. Hvis bestillingen ble betalt ved hjelp av en sjekk eller en bankoverføring, må du utstede refusjonen selv, og markerer bestillingen som å ha blitt refundert manuelt på bakkontoret (på ordrenes side).