Google Analytics

Når du har startet din nettbutikk er det viktig å kunne se trafikken inn til siden. Dette kan du gjøre med et gratis verktøy fra Google kalt Analytics. Dette verktøyet lar seg spore antall som har vært innom, hvor mye de har handlet for, hvor de kom i fra osv. Denne informasjonen kan du bruke for å gjøre nettbutikken bedre og sørge for å bruke penger på riktig markedsføring.

Opprett konto på Google Analytics

For å opprette en konto til Google Analytics får du enkelt inn på denne siden: https://analytics.google.com/

Har du Google analytics fra før så sjekk at du har GA4 som er den nyeste versjon. Hvis ikke oppgrader til denne for å få best mulig sporing.

Sette opp Sporing i nettbutikken.

Etter at du har opprettet konto må du finne din sporings/målings id. Dette gjør du ved å logge inn til Analytic å trykke tannhjulet nederst i venstre hjørne. Så går du til område og trykker på “datastrømmer”.

Under datastrømmer velger du “Nett” og skriver inn url til nettbutikken og navnet på strømmen. husk å trykke “Opprett strømmer” når du er ferdig.

Nå kommer det opp en side med din målings id. Trykk kopier knappen på målingsiden.

Gå så tilbake til nettbutikken sitt kontrollpanel under “butikkinnstillinger” også “google analytics”. Her legger du inn din måling id og avansert sporing er i gang i nettbutikken din.

Google Analytics bør begynne å vise sporinger innen 24 timer.